GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şehit Cengiz Topel Ortaokulu

"Changing Human vs Changing Climate" eTwinning Projemiz

Şehit Cengiz Topel Ortaokulu öğrencileri geçen yılda olduğu gibi bu yılda yeni eTwinning projelerinde çalışmaktadırlar. Bu dönemki yeni eTwinning projesinin adı, 'Değişen İnsan; Değişen İklim' dir. 5.ve 6. sınıflardan toplam 7 öğrencimiz bu projede yer almaktadır. Projenin konusu ise, okullarımızda çevre bilincini artırmak ve dünyanın teklikeli bir şekilde karşılaştığı iklim krizinde öğrencilerin etkin bir şekilde rol almalarını sağlamaktır. Proje çalışmaları kapsamında,  çevrimiçi bir münazara gerçekleştirilecektir. Projede bulunan her bir ortak okul, bir ülkeyi temsil ederek iklim krizini tartışacak ve bir müzakereye varmaya çalışacaktır. Projede, Türkiye'den toplam 6 okul, İspanya'dan bir okul ve Polonya'dan bir okul proje ortaklarındandır. Bu sayede öğrenciler proje boyunca yabancı dillerini kullanma ve geliştirme şansı bulmaktadırlar. Proje, okulumuz İngilizce öğretmeni Bahriye DURMUŞ tarafından yürütülmektedir.

08-05-2022

Yayın: 08.05.2022 - Güncelleme: 08.05.2022 21:35 - Görüntülenme: 177